Suroviny:
- sojové kostky
- nakládané okurky
- cibule
- česnek
- paprikové koření
- sojová omáčka tamari
- pohanková mouka (nebo kukuřičný škrob)
- zeleninový bujón
- hořčice
- sůl a pepř
Postup:
Osmažíme na oleji cibulku, zaprášíme paprikovým kořením a pak přidáním mouky nebo škrobu vytvoříme jíšku. Poté zalijeme nálevem z okurek a vhodíme na malé kostičky nakrájené samotné okurky. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku hořčice a necháme zhruba 15 minut vařit. Nakonci můžete ještě přilít trochu rostlinné smetany, ale my omáčku měli bez ní a byla super.
Mezitím si uvaříme ve vodě sojové kostky se sojovou omáčkou a zeleninovým bujónem. Po uvaření je dáme na pekáček, který předtím vyložíme cibulí a česnekem. Okořeníme paprikou nebo grilovacím kořením a pečeme na oleji v troubě na 200 °C po dobu cca 20 min.
Jako přílohu jsme zvolili amarantové těstoviny, ale hodí se i rýže nebo knedlík.
Claireh
Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)
Žádné komentáře:
Okomentovat