Ingredience:
- batáty
- fazolové lusky
- tempeh
- koření podle chuti
- kyselé okurky
- sojové mléko
- ovesné vločky
- sojová omáčka
Postup:
Nakrájíte batáty na kousky, posypte tymiánem a grilovacím kořením a dejte opéct do trouby. Fazolové lusky lehce osmažte na oleji, přilejte vodu, sojovou omáčku a nechte podusit do té doby, než lusky změknou. Poté přilijte trochu okurkového láku a nakrájené okurky. Osolte, opepřete a posypte kořením na grilovanou zeleninou. Mezitím si rozmixujte sojové mléko s ovesnými vločkami a vytvoříte tak ovesnou smetanu, kterou vše zahustíte a vytvoříte tak omáčku. Nakonec lehce osmažíte marinovaný tempeh.
Tip: Místo batátů dejte spíše rýži. Je neutrální a ke sladkokyselé omáčce se více hodí.
Claireh
Žádné komentáře:
Okomentovat