Ingredience:
- slunečnicová semínka
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- česnek
- sůl
Postup:
1) V sekáčkovém mixéru rozmixujeme hrnek slunečnicových semínek.
2) Směs přesypeme do nádoby pro tyčový mixér a přidáme olivový olej. Toho dáme tolik, aby hmota byla dobře míchatelná, trochu jako oříškové máslo.
3) Přidáme nemyté listy čerstvé bazalky - množství si každý určí podle toho, jak moc chce mít výraznou chuť - a vše rozmixujeme, nyní už tyčovým mixérem.
4) Přidáme asi půl lžičky soli a dva velké stroužky česneku. (Ideální je český česnek z Lidlu, jehož stroužky jsou min. dvakrát tak velké co ty prodávané v běžných supermarketech. Těch standardně velkých bych dal tedy více.)
5) Opět směs tyčovým mixérem rozmixujeme a buď přendáme do uzavíratelné skleničky pro uchování v lednici, anebo namažeme na čerstvé pečivo či přidáme na uvařené těstoviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat