Dneska bych vám ráda představila můj nejoblíbenější koláč. Je totiž naprosto jednoduchý a fakt dobrý. Tentokrát jsem jej vylepšila pudingem.
Těsto:
- 200 g špaldové mouky
- 130 g másla (Frisan)
- špetka soli
- 3 polévkové lžíce vody
- hrušky a jablka
- skořicový cukr
- vanilkové aroma
- rozinky
- vanilkový pudingový prášek
- sojové mléko
- 60 g másla
- 60 g cukru
- 75 g špaldové mouky
Vytvoříme těsto smícháním všech ingrediencí a následným hnětěním. Poté jej dáme na půl hodiny do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouháme hrušky a jablka, přidáme skořicový cukr, rozinky, pár kapek vanilkového aroma a uvařený vanilkový puding. Rozehřejem troubu na 180 °C. Vytáhneme těsto z lednice a uválíme jej. Dáme do nízké formy na koláč, vidličkou propícháme dno a nalijeme na něj náplň. Vložíme do trouby na cca 30 minut. Před koncem pečení ještě posypeme posypkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat