neděle 17. května 2015

Půlrok s blogem za námi. Které články byly nejčtenější?

Dnes je to přesně půl roku, co jsme začali tvořit náš společný blog. Na něj jsme měli v úmyslu psát vše, co se nás osobně dotýká, co nás baví, k čemu máme co říci. A ač se na něm objevily příspěvky týkající se hudby či focení - které nám k srdci přirostlo už dávno a prolíná se celým blogem -, stěžejním tématem se stalo veganství. Což je věc, která nás oba silně spojuje a na různých úrovních ji řešíme každý den. Řešíme spolu, co bude další den k obědu či večeři, projíždíme veganská fóra, abychom se dozvěděli něco nového a popovídali si s lidmi podobně smýšlejícími, společně (nebo každý zvlášť) si pouštíme různá videa a audionahrávky týkající se právě veganství a věcí okolo, nebo si čteme odborné knížky. Já více ty zaměřené na etickou stránku a vztah se zvířaty, Klárka zase kuchařky a - protože nechceme do budoucna nic podcenit - publikace o mateřství a rodičovství na veg stravě. I díky tomu máme čím dál větší přehled o nutričních hodnotách potravin a jejich vlivu nejen na zdraví, ale též na ekologickou zátěž pro naši planetu.

A právě o tyto informace a vlastní zkušenost, která je vždy k nezaplacení, se snažíme šířit dále skrze náš blog - ne vždy však s pochopením lidí z našeho okolí, o čemž se tu zmiňovat nechci. Zatím jsme vydali 33 článků s celkovou čteností (v okamžik, kdy tento příspěvěk píšu) 22 789 zobrazených stránek. Za což patří nesmírný dík samozřejmě vám všem, kteří jste se u nás někdy zastavili, tak FB stránkám Soucitně.cz a Prawda, které nám opakovaně se sdílením článků pomohly, čehož si nesmírně vážíme. Dost nám to pomohlo. Doufáme, že prvními šesti měsíci to nekončí a inspirace nám bude chodit i nadále, a jak je zvykem, tak cirka alespoň jeden článek týdně vydáme.

Na závěr zmíním pětici článků, které měly největší úspěch. Pokud jste některý z nich (nebo žádný) nepostřehli, třeba by vás to mohlo zajímat právě teď.

1. Jaká je pravá cena vajec očima aktivistů z 269 (report + fotografie z tiché demonstrace v centru Prahy) 1 712 zobr.
2. Dokumenty, které vám můžou otevřít oči i srdce (seznam 10 dokumentů a jedné přednášky, které s veganstvím úzce souvisí a neměly by ujít vaší pozornosti) 1 607 zobr.
3. Půl roku bez masa a mléčných produktů. Pořád naživu :) (zkrátka jaký byl můj první půlrok, kdy jsem vyřadil z jídelníčku maso, mléčné výrobky a následně i vajíčka a začal přemýšlet vegansky) 1 604 zobr.
4. Můj jídelníček (dva měsíce jsem si krátce po přechodu na veg stravu psal jídelníček; zde je k vidění prvních 40 dní - snídaně, svačiny, obědy i večeře) 1 489 zobr.
5. Nakupujeme vegansky (aneb kam my osobně chodíme nakupovat veganské produkty, ať už jde o zdravé výživy, supermarkety či dogerie) 805 zobr.


Díky a mějte se rádi.
Jonash

Žádné komentáře:

Okomentovat