úterý 8. září 2015

Praha je celosvětově na 8. místě v počtu veganských restaurací


Server happycow.net, který v roce 1999 zakložil Eric Brent, je zejména průvodcem po veganských a vegetariánských restauracích celého světa, ale výběr si můžete rozšířit i o další veg-friendly podniky. Najdete zde ale také recepty, články, forum a další informace. Komunita kolem tohoto webu se neustále rozšiřuje o příznivce a pomáhá tak lidem, kteří se rozhodnout vyrazit do cizího města a hledají, kde se dá eticky najíst či zajít na kávu. Stránky jsou stále aktualizovány a u jednotlivých restaurací nechybí bodové hodnocení, recenze, o jaký druh kuchyně se jedná (asijská, makrobiotická, raw...) a samozřejmě informace s adresou a otevírací dobou. Po registraci si je pak můžete přidávat do oblíbených apod.

A právě zde je k nalezení i žebříček měst podle počtu veganských restaurací. Ten byl naposledy sestaven k červenci a Praha na něm byla světově na 8. místě s počtem 27 veganských podniků (ke dnešku jsem jich napočítal dokonce 30). Samozřejmě to je i díky 7 provozovnám mezinárodního řetězce Loving Hut. K tomu všemu je v našem hlavním městě i řada lokací, kde se najedí vegetariáni, přičemž v mnohých vám jistě udělají i variantu pokrmu bez živočišných produktů.


Top 15 měst podle počtu veganských restaurací:

(Po kliknutí budete odkázáni na stránku webu happycow.net se seznamem veg restaurací, jež jsou v daném městě k nalezení.)


V potaz byla brána vzdálenost do 15 mil (24 km) od centra - L. A. a New York by na tom jinak byly ještě lépe. Na dalších místech skončila třeba města Hanoj, Montreal, Šanghaj, Paříž, Tel Aviv, Sao Paulo nebo Kuala Lumpur.

Ač se nedá s jistotou říci, že výsledek vážně odpovídá reálnému stavu, tak to není vůbec špatné, že?


Jonash
 
Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :) 

Žádné komentáře:

Okomentovat