Vždycky jsme měli rádi pizzu, a protože je výběr pro nás vegany samozřejmě omezený (ale např. v Pizza Letná dělají její výbornou veganskou verzi), tak si ji nejraději děláme doma po svém. Už jsme měli několik různých variant a tady je jedna z nich, prozatím ta nejpovedenější.
Recept (na jednu větší pizzu pro dvě osoby)
těsto:
- 150 ml vody
- 300 g mouky (my použili pšeničnou-hladkou; výživněji použijte špaldovou nebo půl na půl s pšeničnou-celozrnnou)
- 2 lžíce olivového oleje
- půl lžičky soli
- půl balíčku droždí
Vytvoříme si těsto, jež dáme na cca jednu hodinu kynout. (My máme domácí pekárnu, která nám práci usnadnila.)
náplň:
- 2 rajčatové protlaky smíchané s kořením na pizzu jako základ
- kukuřice
- žampiony
- brokolice
- marinované tofu
- cuketa
- cibule
Pečeme půl hodiny na 180 °C. Po vytažení z trouby jsme ji ještě posypali domácím "vegan-parmazánem" (osolená směs kešu ořechů a lahůdkového droždí v poměru 4:1).
A jak děláte veganskou pizzu vy? Napište nám do komentářů, rádi se necháme inspirovat.
před vložením do trouby:
již hotová:
Chcete-li pořídit veganskou pizzu v některé z pizzerií, mrkněte na seznam těch, které ji v nabídce mají, na pizzavegana.cz
Jonash & Claireh
Žádné komentáře:
Okomentovat