neděle 26. dubna 2015

Domácí pizza vegana

Vždycky jsme měli rádi pizzu, a protože je výběr pro nás vegany samozřejmě omezený (ale např. v Pizza Letná dělají její výbornou veganskou verzi), tak si ji nejraději děláme doma po svém. Už jsme měli několik různých variant a tady je jedna z nich, prozatím ta nejpovedenější.

Recept (na jednu větší pizzu pro dvě osoby)
těsto:
  • 150 ml vody
  • 300 g mouky (my použili pšeničnou-hladkou; výživněji použijte špaldovou nebo půl na půl s pšeničnou-celozrnnou)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • půl lžičky soli
  • půl balíčku droždí
Vytvoříme si těsto, jež dáme na cca jednu hodinu kynout. (My máme domácí pekárnu, která nám práci usnadnila.)

náplň:
  • 2 rajčatové protlaky smíchané s kořením na pizzu jako základ
  • kukuřice
  • žampiony
  • brokolice
  • marinované tofu
  • cuketa
  • cibule
Pečeme půl hodiny na 180 °C. Po vytažení z trouby jsme ji ještě posypali domácím "vegan-parmazánem" (osolená směs kešu ořechů a lahůdkového droždí v poměru 4:1).

A jak děláte veganskou pizzu vy? Napište nám do komentářů, rádi se necháme inspirovat.

před vložením do trouby:

již hotová:

Chcete-li pořídit veganskou pizzu v některé z pizzerií, mrkněte na seznam těch, které ji v nabídce mají, na pizzavegana.cz


Jonash & Claireh

Žádné komentáře:

Okomentovat