neděle 5. února 2017

Recenze: e-shop Gaea.cz - péče s čistým svědomím


Gaea je rodinný e-shop s netestovanou a veganskou kosmetikou (a nejen tou), o který se starají manželé Hana a Roman Bartošovi. Sortiment mají opravdu různorodý, tak se na něj pojďme podívat.

Ze značek tu najdeme produkty firem jako finskou OLE HYVÄ, rakouskou UNI SAPON, britské FAITH IN NATURE HIGHER NATURE nebo americké PACIFICA či JÄSÖN, ale samozřejmě i další. O každé z nich si můžete na webu přečíst krátké info, což je rozhodně fajn - máte aspoň povědomí, co je který výrobce zač, jak se lidově říká.

Web je přehledně rozdělen do jednotlivých sekcí tak, jak byste to čekali, např. péče o tělo a pleť, dekorativní kosmetika, parfémy, pod kterými najdete podsekce už s konkrétními produkty. Třeba v šamponech na vás hned vyskočí už výše zmíněné značky Faith in Nature nebo Ole Hyvä, které obě máme vyzkoušené a můžeme vřele doporučit. K dostání jsou hned v několika různých vůních -  od FiN u mě vede "modrý cedr", ze kterého sálá příroda; něco zcela jiného je pak čokoláda, která ve vás může vyvolat i chuť dát si něco sladkého, ale není to chemický koktejl jako třeba od Axe. Od druhé zmíněné značky z Finska teď zkouším variantu "kopřiva + rozmarýn", která je určená spíše pro mastnější vlasy a vhodná pro ty, kteří mají problémy s lupy (takže mě). Na rozdíl od Faith in Nature obsahuje tento šampon méně složek, takže může být nezvyk, že tolik nepění, ale zase na úkor "čistějšímu" složení. Šampon tu může "zakoupit" i váš pejsek, stačí zajít do sekce pro zvířecí miláčky.

Sprchové gely máme nejraději taktéž od Faith in Nature, Klárka má v oblibě "grapefruit & pomeranč", já zase "zázvor & limeta", oba příjemně ovocné a svěží. Je úsměvné si uvědomit, čím se myl člověk několik let zpátky a jakou chemii na sebe dokázal dobrovolně naplácat. Teď, když se někde setkám s klasickou kosmetikou z běžného supermarketu, kroutím nevěřícně hlavou.

Ale protože e-shop Gaea.cz není jen o kosmetice, naleznete zde také např. potravinové doplňky, jako jsou různé multivitamíny (univerzální VegVit nebo Pregnancy Essentials pro těhotné a kojící ženy), klasické vitamíny (B12, vitamín D3 - značky Vegetology či Veganicity), minerály (vápník, železo - opět Veganicity), probiotika nebo omega 3 mastné kyseliny (znovu buď Veganicity, nebo Vegetology - ten máme zakoupený i my).

Samostatnou kapitolou jsou přípravky pro vaši domácnost - sady do myčky, na mytí nádobí, prací gely nebo odvápňovač. Vše pod hlavičkou zmíněných Uni Sapon.

Na vyzkoušení jsme dostali krém Panda Balm, který zde také můžete objednat. Ten je vhodný coby péče při podráždění kůže (např. dermatitida nebo psoriáza, celkově suchá pokožka) a při ošetřování nového tetování. Voní příjemně, nezanechává barevné fleky. Jak je psáno na stránkách: PANDA BALM© byl vyvinut v Německu jako péče o rány, která podporuje přirozené hojící mechanismy v těle. Základem byly poznatky přírodních věd - včetně bylinkářství a tradiční čínské medicíny - v úzké spolupráci s tattoo umělci a farmakologickými experty. Obsah je sice jen 50 ml, ale používáme jej denně už mnoho týdnů, takže se nemusíte bát, že byste ho ihned vypotřebovali. Samozřejmě záleží, jak velká místa s ním budete natírat.

Ceny jsou v rámci netestované a veganské kosmetiky příznivé, domluva snadná, doprava po celé ČR i na Slovensko (Zásilkova / Česká pošta, anebo osobně v Praze-Petrovicích), přičemž zboží se odesílá nejpozději do dvou pracovních dnů od objednávky (při platbě dobírkou), či do dvou pracovních dnů od obdržení platby na účet.

Vše důležité najdete na webových stránkách www.gaea.cz a na Facebooku www.fb.com/gaea. Recenzi zakončíme mottem tohoto obchodu: pečujte o sebe s čistým svědomím!

Žádné komentáře:

Okomentovat