úterý 6. června 2017

Lahodně s Ellou: Džusy a smoothie pro každý den


Autorka: Ella Mills
Název knihy: Lahodně s Ello: Džusy a smoothie pro každý den
Rok vydání originálu: 2017
Počet stran: 79
Kde sehnat: Nakladatelství Omega

Džusy a smoothies pro každý den je již třetí publikace od této skvělé autorky (recenze na předchozí díl najdete zde). Mám její recepty moc ráda, protože jsou jednoduché, lehké a zajímavé. Když se mi do rukou dostala tato maličká knížka byla jsem nadšená a celou jsem ji proletěla hned cestou v metru. A co se v ní skrývá? To se dočtete v následujících řádkách.

V úvodu Ella zmiňuje, proč jsou smoothies a džusy jejími oblíbenými každodenními společníky. Nejenže jimi občas nahrazuje snídaně, ale v jejím nabitém diáři moc času na jídlo nemá, a tak je za každou zdravou rychlovku ráda. Líbí se mi, že zde uvádí průměrnou váhu jednotlivých kusů ovoce a zeleniny, které jsou v receptech použity. Do smoothie pro větší výživovou hodnotu přidává také ořechová másla, na jejichž přípravu zde najdete postup.

První kapitola je věnována smoothie. V začátku autorka udává tipy, jak na přípravu tohoto lahodného nápoje. Z čeho všeho se může takové smoothie skládat? Není to jen ovoce a zelenina, ale můžou to budou i různá semínka, ořechy, kokosový jogurt apod. A taky se nemusí jednat jen o velmi tekuté smoothie, ale i tzv. smoothie bowl podobné kaši. V této kapitole najdete recept např. na mandlovo-konopnou kaši s borůvkami, smothie z manga, limety a kadeřávku, ledové latte s mátou, krémový karamel a vanilka.

V druhé kapitole se Ella zaměřuje na džusy. Zde v úvodu popisuje, jak odšťavňovat a které odšťavňovače jsou ty pravé. Dále zde najdete chuťovky jako jsou např. ultimátní zelený džus, klasika řepa, mrkev, zázvor v trochu vylepšené verzi, trojitý citrusový džus nebo bomby jako uzdravovák a oživovák.

Závěrem se budu opakovat, jako u každé Elliny knížky, ale je prostě super! Líbí se mi fotografie, grafika a hlavně recepty! Knihu můžu doporučit každému, kdo má rád smoothie, džusy a ovocné kaše nebo někomu, kdo by se rád do jejich přípravy pustil.


Claireh

Žádné komentáře:

Okomentovat