čtvrtek 13. července 2017

Recenze: bio opalovací krém Crema Solare


Dostal se k nám recenzi bio přírodní opalovací krém od italské značky LaSaponaria. Obsahuje minerální filtry zinc oxide a titanium dioxide a vzácné oleje, které přirozeně chrání pokožku před UVA i UVB zářením.

Jak uvádí prodejce, všechny sluneční péče LaSaponaria jsou:
  • dermatologicky testovány;
  • veganské a netestované na zvířatech;
  • testovány na přítomnost niklu;
  • bez barviv, parfémů, parabenů, chemických slunečních filtrů a bez nanočástic.

Tolik k úvodu a přejděme k recenzi. Myslíme, že složení krému je víc než přijatelné. Žádné zbytečné složky navíc a jedná se o výrobek bez krutosti. Docela jsme se báli, že se bude jednat o další přírodní krém, který se nebude dát rozetřít a zanechá nám bílé stopy na těle tak, jak se nám to stálo u jiných přírodních značek. Takže nás velmi mile překvapilo, když se krém krásně rozetřel a vsákl do pokožky. Má totiž jemnou konzistenci. Nekonal se ani žádný ulepkaný nepříjemný pocit na rukou. Překvapením byla velmi příjemná a nevtíravá vůně.

Krém jsem měli možnost vyzkoušet zatím jenom na českém sluníčku, ale za to hodně silném. Například na chalupě jsme se natřeli ráno a pobývali celý den na sluníčku. Kolem poledne jsme pod silnějšími paprsky začali již malinko červenat, tak jsme namazali další vrstvu. Každopádně na moje kritická místa - čelo a nos fungoval. Samozřejmě, pokud to přepísknete a opravdu celý den jenom sedíte na slunci, tak se prostě spálíte a večer jdete spát s bolehlavem. :-) Jinak na výletech, při rozumně dlouhém pobytu na slunci, při krátké opalovačce v práci v pauze na oběd a nebo vyjížďce na kole, prostě funguje. Jsme velmi zvědaví, jak obstojí v září v Řecku u moře.

Jedinou nevýhodu, kterou v něm spatřujeme, je cena. Za 125 ml tohoto opalovacího krému s faktorem 15 zaplatíte 429 Kč. Na druhou stranu za kvalitu a pro přírodu a člověka přijatelné složení je cena pochopitelná.

Závěrem dáváme tomuto krému velký palec nahoru. Je úžasné, že existuje přírodní, bio, vegan, netestovaný krém na opalování, který prostě funguje.

Děkujeme rodinné firmě GAEA, o které jsme psali již v únorovém příspěvku ZDE.

Žádné komentáře:

Okomentovat