neděle 20. března 2016

Recenze: e-shopy jezhned.cz/jedzhned.sk - chutná jídla, která stačí pouze ohřát


"jezhned.cz (respektive jedzhned.sk) se orientuje na zákazníky, kteří rádi jedí chutně a zdravě, ale nemají čas vařit, a proto oceňují snadnou přípravu jídla ohřátím. V sortimentu najdete 30 hotových jídel. Všechna jídla jsou bez lepku, alergenů, glutamanu a éček. Trvanlivost jídel byla dosažena novou metodou bez mražení, bez chlazení a bez konzervantů, takzvanou super sterilizací. Všechna jídla se dají snadno připravit za 3 až 10 minut - stačí je otevřít a ohřát."  - Takto se na svých webových stránkách představujte tato firma, jejíž několik produktů jsme měli možnost ochutnat. A o naše vesměs kladné dojmy se s vámi chceme podělit v této recenzi.

Jídla jsou v e-shopu rozdělená do několika sekcí: bez lepku a laktózy, vegetariánská, veganská, bez alergenů, bezlepková a bez konzervantů. My samozřejmě vybírali z té veganské, kde je k dispozi v různých variantách hned 25 hotových jídel. Postupně vám tedy představíme ty, která jsme si po těžkém váhání vybrali.

Guláš z černé čočky a fazole (Delhi Dal Makhani) / odkaz na e-shop



Mletý lilek se zeleninou (Baigan Bharta) / odkaz na e-shop



Ananas se zeleninou v ořechové omáčce (Shahi Navratan Korma) / odkaz na -eshop



Tofu se špenátem (Palak Paneer) / odkaz na e-shop



Všechna jídla pojí, že jsou vcelku dost pálivá, v indickém stylu. Balení byla vždy jednotná, a to 280 gramů, což mělo činit dle nápisu na krabici dvě porce, když si je doplníte přílohou v podobě rýže či chleba. Podle naší zkušenosti ale balení vystačí pouze pro jednoho člověka. Plní jsme úplně nebyli, možná i proto, že jsme si jako přílohu dali vždy jen jeden kus tmavého libanonského chleba. V případě větší porce rýže byste se však mohli najíst do sytosti.
Co se týká kvality, tak kterékoliv z těchto jídel by mohli prodávat přímo v indické restauraci jako čerstvě uvařené, a vy byste přitom nic nepoznali. Je skvělé, že se firma rozhodla nepoužívat konzervanty (a další éčka) či glutamat sodný, bezlepkovost určitě také přijde řadě lidí vhod. Některé alergeny se zde přesto nacházejí (např. ořechy či soja, u vegetariánských mléko), ale vždy jsou u výrobku výrazně uvedeny, stejně jako kompletní složení, nutriční hodnoty a informace o přípravě a skladování.
Rozhodně nám chutnalo a upřímně jsme byli pozitivně překvapeni, že za minutu a půl v mikrovlnce si můžeme dát na talíř takto chutný oběd nebo večeři. Zároveň pokud někdo nemá rád pálivé pokrmy, tak si zde na své asi nepřijde. My raději jemnější chutě, a tak byl pro nás i guláš s označením "mild" dosti pikantní, a co teprve středně pálivý lilek se zeleninou. Ale aspoň jsme tím vypálili všechny parazity z těla. :) Je škoda, že se tu nenachází i nepálivé pokrmy, to by myslím dost lidí ocenilo. Takhle se sice jídla chuťově liší, avšak kvůli tomu, jak jsou pikantní, bychom je asi pravidelně jíst nemohli, jsme na tohle citlivější. V indické kuchyni se ale není čemu divit, právě používání výrazného koření je pro ni typické. Takže to berte pouze jako náš subjektivní pohled.
Nejvíce ze všeho, mimo vysoké kvality těchto jídel, oceňujeme právě snadnou přípravu. Což se vám může hodit jak ve dnech, kdy nemáte sílu nebo čas na to něco vařit, tak i při cestách. My si určitě do zásoby nějaké produkty objednáme, bude se nám to jistě hodit.



Měli byste chuť některé z těchto i dalších jídel také ochutnat? Do 31. 3. máte možnost využít 20% slevy! Stačí při vaší objednávce do patřičné kolonky uvést slevový kód, který zní: VeganLovers.


Jonash

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)

4 komentáře:

Mária řekl(a)...

Možno budem teraz zlá, je to ale vec názoru, kto chce kúpi ... ja sa chcem zastaviť pri to či je to zdravé ako píšete. Pri výrobe takýchto instatných vecí je použitých veľké množstvo E-čiek, glutamanov a iných konzervantov. To si myslíte, že je zdravé ??? Prepáčte za komentár no myslím si, že toto v tejto komunite nemá čo hľadať.

Jonáš Vohrna řekl(a)...

Dobry den, cetla jste vubec recenzi? Tam je jasne napsano, hned v uvodu a pak i dale, ze jidlo je bez ecek, glutamatu a s minimem alergenu. Dosazeno je toho diky tzv. super sterilizaci. Takze vas komentar nam moc nedava smysl (coz taky nemyslime ve zlem), pripadne prosim dovysvetlete. Dekujeme.

Mária řekl(a)...

Ďakujem za odpoveď, čítala som to pozorne, je to vec názoru na vec a kto čomu verí.Neverím, že to možné tak spracovať ( pritom to môže chutiť)...trochu sa do toho vyznám Dávam prednosť zdravím potravinám a takým kde viem čo sa v nich nachádza. Mám rada aj mäso a taktiež si veberám od koho nakúpim. Držím Vám palce aby sa to predávalo a verím, že som neodradila svojim komentárom veľa ľudí.Pozdravujem a teším sa radšej na Vaše receptíky, ktoré si rada prečítam a aj vyskúšam...z krabičky nie.

Unknown řekl(a)...

Dakujem za recenziu. :) urcite objednam a ochutnám. Pred par dnami som akurat myslela nato, ako by som si mohla niektoré indicke jedlo, ktoré milujem, rýchlo pripravit bez toho, aby som musela kupovat samé korenia a citat navody, a presto by to nebolo autenticke.
Teším sa velmi!

Okomentovat