středa 10. srpna 2016

Bazalkové pesto v 5 jednoduchých krocích



Ingredience:
  • slunečnicová semínka
  • olivový olej
  • čerstvá bazalka
  • česnek
  • sůl

Postup:
1) V sekáčkovém mixéru rozmixujeme hrnek slunečnicových semínek.
 
2) Směs přesypeme do nádoby pro tyčový mixér a přidáme olivový olej. Toho dáme tolik, aby hmota byla dobře míchatelná, trochu jako oříškové máslo.

3) Přidáme nemyté listy čerstvé bazalky - množství si každý určí podle toho, jak moc chce mít výraznou chuť - a vše rozmixujeme, nyní už tyčovým mixérem.

4) Přidáme asi půl lžičky soli a dva velké stroužky česneku. (Ideální je český česnek z Lidlu, jehož stroužky jsou min. dvakrát tak velké co ty prodávané v běžných supermarketech. Těch standardně velkých bych dal tedy více.)

5) Opět směs tyčovým mixérem rozmixujeme a buď přendáme do uzavíratelné skleničky pro uchování v lednici, anebo namažeme na čerstvé pečivo či přidáme na uvařené těstoviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat