pondělí 1. srpna 2016

Chia-dýňové raw krekry


Ingredience:
  • 2/3 hrnku chia semínek
  • 1/2 hrnku rozmixovaných dýňových semínek
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky červené papriky
  • 1 lžička kurkumy
  • voda podle potřeby

Postup:
Chia semínka a rozmixovaná dýňová semínka vsypeme do hlubší misky a zalijeme vodou. Chceme, aby se nám z této směsi vytvořil hustý gel, takže je nechte chvíli odstát a nabobtnat. Chia semínka několikanásobně zvětší svůj objem, takže vody možná budete muset nadále přilévat. Odhadem to bylo asi 2x tolik vody vůči hmotnosti samotných semínek. Uvidíte sami. Poté přidáme lžičku soli, lžičku kurkumy, dvě lžičky sladké papriky a dvě polévkové lžíce lahůdkového droždí. Vařečkou vše pořádně promícháme, a kdyby se vám zdálo, že je hmota příliš suchá, tak klidně ještě vody přilejte. Má z toho být prostě krásně hustý, mazlavý gel. Poté již tvoříme placky přímo na plátech vaší sušičky (ideálně té s plným dnem, jinak si budete muset vypomoci např. pečícím papírem). Snažíme se, aby byly vysoké max 1 cm, spíše tenší. Následně necháme sušit na 40 °C po dobu 6-7 hodin.


Tyto krekry jsme nevážili, ale ty minulé (lněné s chia podle rawmania.cz) měly 250 gramů, za což byste v obchodě zaplatili minimálně 250 Kč. Výrobní částka je však nanejvýše třetinová - záleží, jak levná semínka se vám podaří sehnat. A to se vyplatí! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat