pondělí 30. května 2016

Pečené batáty s fazolkami na smetaně a tempehem


Ingredience:
  • batáty
  • fazolové lusky
  • tempeh
  • koření podle chuti
  • kyselé okurky
  • sojové mléko
  • ovesné vločky
  • sojová omáčka

Postup:
Nakrájíte batáty na kousky, posypte tymiánem a grilovacím kořením a dejte opéct do trouby. Fazolové lusky lehce osmažte na oleji, přilejte vodu, sojovou omáčku a nechte podusit do té doby, než lusky změknou. Poté přilijte trochu okurkového láku a nakrájené okurky. Osolte, opepřete a posypte kořením na grilovanou zeleninou. Mezitím si rozmixujte sojové mléko s ovesnými vločkami a vytvoříte tak ovesnou smetanu, kterou vše zahustíte a vytvoříte tak omáčku. Nakonec lehce osmažíte marinovaný tempeh.

Tip: Místo batátů dejte spíše rýži. Je neutrální a ke sladkokyselé omáčce se více hodí.


Claireh

Žádné komentáře:

Okomentovat