pondělí 2. května 2016

Pečené brambory se smetanovou omáčkou a medvědím česnekem


Vrátili jsme se z Veggie Náplavky, a i přesto jsmě měli hlad. Proto jsem koukla do lednice a připravila večeři "co dům dal". A že toho bylo! Zbytek medvědího česneku, sojová smetana, bazalkové tofu a pár žampiónů. Přihodila jsem k tomu brambory a skvělá večeře byla na světě.

Ingredience:
  • brambory
  • medvědí česnek
  • rostlinná smetana
  • bazalkové tofu
  • za studena lisovaný olej
  • sojová omáčka

Postup:
První dáte péct brambory nakrájené ve slupce na čtvrtky a posypané oblíbeným kořením. V troubě pečeme na 200 °C. Mezitím si rozmixujeme bazalkové tofu s rostlinnou smetanou, přidáme sůl a pepř. Dále rozmixujeme medvědí česnek s olejem. A do třetice orestujeme žampióny se sojovou omáčkou. Až budou brambory hotové, jednoduše vše naskládate na sebe a už jen vychutnáváte.






Claireh

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :) 

1 komentář:

Amellia řekl(a)...

Mňam, jednoduchá jídla jsou často ty nejlepší :)

Okomentovat