čtvrtek 21. července 2016

Recenze: ořechová másla od firmy Šufánek


Společnost Šufánek nám umožnila ochutnat některé z jejich úžasných ořechových másel, kterých mají v nabídce celkem 9. Na výběr máte dvě varianty z mandlí a arašídů, dále kokos, kešu a zajímavé směsi arašídy-čokoláda, arašídy-kokos a lískový ořech-čokoláda. Složení je velmi poctivé - mandlové i jemné arašídové máslo, které jsme obdrželi, je 100%. Lískovo-čokoládové se pak skládá z 67 % z lískových ořechů, 25 % pětasedmdesátiprocentní čokolády a zbytek tvoří už jen BIO sušená třtinová šťáva a Himalájská sůl. Tedy žádný olej na úkor surovin samotných, což velmi oceňujeme. Navíc se často v těchto produktech jedná o tu nejhorší variantu - olej palmový. Zde se však nemusejí být ani ti z vás, kteří se PO vyhýbají. Zároveň jsou samozřejmě všechna másla bezlepková, takže celiaci si také pochutnají. K dostání je většina z nich ve dvou gramážích.


Mandlové máslo

Složení: Pražené mandle (100 %).

100% mandlové máslo vyrábíme z pražených mandlí, které obsahují všechny základní živiny, zejména proteiny a tuky. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tzv. zdravé tuky (mononenasycené a polynenasycené omega-3 a omega-6 mastné kyseliny). Taktéž jsou významným zdrojem vitamínů a minerálních látek. Velkou předností mandlí je to, že jsou zásadotvornou potravinou, tudíž napomáhají snižovat překyselení organismu.

Toto máslo je poněkud lepivé, nějakou dobu vám zůstane na patře. Zato má ideální konzistenci. Je hořčí než ta zbylá, ale takové už mandle jsou.







Lískovo-čokoládové máslo

Složení: Pražené lískové ořechy (67 %), 75% čokoláda (25 %), BIO sušená třtinová šťáva a Himalájská sůl.

Lískovo-čokoládové máslo vyrábíme z pražených lískových ořechů, čokolády z Troubelic, sušené třťinové šťávy a Himalájské soli. Spojením těchto ingrediencí vzniká lahodná čokoládová pomazánka, která neobsahuje žádné přidané palmové tuky, mléko, sojový lecitin a jiná dochucovadla. Díky pečlivému přístupu k výrobě čokolády v Troubelicích si kakaové boby zachovávají své nutriční hodnoty a jsou zdrojem antioxidantů, vitamínů a flanovoidů.

Chuťově nám oběma nejvíce chutnalo toto lískovo-čokoládové, které je i nejsladší a příjemně křupe. Jedná se o podstatně kvalitnější verzi klasické Nutelly, což je jasné už ze složení. V lednice také jako jediné ztuhlo.




Arašídové máslo jemné

Složení: Pražená podzemnice olejná (arašídy) 100%.

100% tradiční arašídové máslo vyrábíme z pražených plodů podzemnice olejné, které je chuťově výrazně odlišné od raw arašídového másla. Přesto zůstávají pražené arašídy bohatým zdrojem proteinů, zdravých tuků (mononenasycených a polynenasycených omega-3 a omega-6 mastných kyselin) a životně důležitých esenciálních minerálů a vitamínů. Obsahují ve velké míře kyselinu listovou, která pomáhá chránit mozkové buňky a zlepšuje paměť a soustředění. Arašídové máslo křupavé je obohaceno o kousky rozsekaných arašídů, čímž se zvýrazní chuťový prožitek.

Arašídové máslo si čas od času děláme sami doma v mixéru, a proto jsme alespoň měli s čím srovnávat. Toto je přeci jen jemnější a má lepší konzistenci i bez použití oleje, který my v malém množství kvůli lepšímu rozmixování přidáváme. Také jsme rádi, že neobsahuje sůl (a zmiňovaný PO) jako většina těch, která jsou k sehnání v obchodech.



Mimo ořechových máslech můžete od této firmy ještě zakoupit různé balené směsi oříšků, semínek a sušeného ovoce. V nabídce mají hned tři. Např. tzv. "Downhill rider" obsahuje dýňová a slunečnicová semínka, brusinky, kešu jádra, mango a mochyni peruánskou. Více zde. V sekci ostatní produkty pak aktuálně naleznete balení mandlí natural, kešu natural, vlašských ořechů, chia semínek a trojici panenských olejů: řepkový, slunečnicový a dýňový. Všem vřele doporučujeme. :)

3 komentáře:

Michelle M. řekl(a)...

Šufánka jsem si nejvíc oblíbila. Je super, že sídlí v Olomouci, takže vždy ušetřím za poštovné. Vyzkoušela jsem všechny kromě (zatím) mandlí a novinky lískový oříšek s čokoládou a nejvíce jsem se zamilovala do kombinace arašídů s kokosem. Také arašídy s čokoládou jsou super. A kešu.. to bude vždy má největší láska :D

Unknown řekl(a)...

Vite ze nyni bali nektere sklenicky do kuze?

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.

Okomentovat