středa 20. ledna 2016

36 smoothies pro duši aneb originální balíček receptů


Autor: Julia Gruber
Název knihy: 36 smoothies pro duši
Rok vydání: 2015
Počet kartiček: 40
Kde sehnat: Nakladatelství Synergie

Dostal se mi do rukou velmi originální balíček karet. Nejsou jsou to však jen tak ledajaké karty. Jedná se totiž o recepty nejen na lahodné smoothies, ale také např. zmrzlinu, polévku nebo rostlinné mléko. Velmi se mi toto provedení líbí. Kartičky jsou praktické a kreativně zpracované. První čtyři obsahují úvod a pár cenných rad. Na jedné straně se nachází fotografie, název a pozitivní účinky. Strana druhá obsahuje kratičký popis hlavních potravin a následně samozřejmě recept. Ten zahruje seznam surovin, počet porcí a u i některých i postup.

Na názvech si autorka dala také záležet. Smoothie z džungle, Včelka Mája, Kouzelný lektvar, Zběsilost v srdci nebo Elixír královen – to je jen malý výčet. Smoothie se skládají z rozmanitých druhů ovoce a zeleniny, zahrnují i superfoods, bylinky a oříšky. Bohužel ne všechny jsou veganské, ale u většiny nevegan se dají suroviny nahradit nebo úplně vynechat.

Rozhodně se jedná o velmi zajímavý nápad, jak přistoupit k vydání receptů. Člověk si může kartičky připevnit na lednici nebo si losovat, jakou dobrotu umixuje. Myslím, že je to vhodné i pro děti a mělo by tak být zpracováno více kuchařek – jednoduše, stručně, přehledně a originálně.




Claireh & Jonash

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)

Žádné komentáře:

Okomentovat