pátek 1. ledna 2016

Vegan mrkvová pomazánka


Suroviny:
  • 2 menší mrkve
  • 1/2 hrnku sojového mléka
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 balíček bílého tofu
  • půlka cibule
  • sůl, pepř
  • česnek

Postup:
Rozšleháme sojové mléko s rostlinným olejem, hořčicí a citronovou šťávou. Vznikne tak sojanéza, do které zamícháme rozmixované bílé tofu. Osolíme, opepříme a přidáme nastrouhanou mrkev a rozmačkaný stroužek česneku. Nakonec přimícháme lehce osmaženou cibulku a natíráme na veku nebo jakékoliv jiné pečivo. My jsem zdobili kyselou okurkou a sušenými rajčaty.


Claireh

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)

Žádné komentáře:

Okomentovat