středa 6. ledna 2016

Vegan znojemská omáčka se sojovými výpečky


Suroviny:
  • sojové kostky
  • nakládané okurky
  • cibule
  • česnek
  • paprikové koření
  • sojová omáčka tamari
  • pohanková mouka (nebo kukuřičný škrob) 
  • zeleninový bujón
  • hořčice
  • sůl a pepř

Postup:
Osmažíme na oleji cibulku, zaprášíme paprikovým kořením a pak přidáním mouky nebo škrobu vytvoříme jíšku. Poté zalijeme nálevem z okurek a vhodíme na malé kostičky nakrájené samotné okurky. Osolíme, opepříme, přidáme lžičku hořčice a necháme zhruba 15 minut vařit. Nakonci můžete ještě přilít trochu rostlinné smetany, ale my omáčku měli bez ní a byla super.

Mezitím si uvaříme ve vodě sojové kostky se sojovou omáčkou a zeleninovým bujónem. Po uvaření je dáme na pekáček, který předtím vyložíme cibulí a česnekem. Okořeníme paprikou nebo grilovacím kořením a pečeme na oleji v troubě na 200 °C po dobu cca 20 min.

Jako přílohu jsme zvolili amarantové těstoviny, ale hodí se i rýže nebo knedlík.


Claireh

Líbil se vám článek? Pokud ano, přidejte si do oblíbených naši stránku na Facebooku a žádný další vám neunikne :)

Žádné komentáře:

Okomentovat