neděle 5. června 2016

Raw Fest 2016: fotoreport a video


Tento víkend se konal v Praze na Štvanici další, celkově třetí ročník festivalu syrové stravy Raw Fest. Ten lákal návštěvníky nejen na všemožné chutné raw porkmy, ale i na řadu přednášek či kulinářských show, sportovní vyžití, stánky s celou řadou rozličných výrobků a samozřejmě pohodovou atmosféru. My zavítali až na druhý den tohoto festivalu, z něhož máme pro vás tento foto/videoreport.

„V roce 2014 vznikl RawFest jako jednodenní oslava živého jídla, dnes je to už tradiční festival, který přináší inspiraci pro bohatší a kvalitnější život. Letošní ročník jsme uchopili jako přehlídku aktuálních trendů v živé gastronomii a zdravém životním stylu v podání výjimečných osobností z různých koutů Evropy,“ popisuje za pořadatele RawFestu Tereza Havrlandová, zakladatelka a majitelka společnosti Lifefood.

Naživo bylo možné spatřit jednu ze světových špiček syrové kuchyně, a to Russella Jamese, dále českou modelku Helenu Houdovou, která propaguje rostlinné stravování i skrze média jako Český rozhlas či OnaDnes, kde s ní byly v tomto týdnu zveřejněné rozhovory. Krátkou přednášku měla i nejznámější česko-slovenská raw bloggera/YouTuberka Nikoleta Kováčová aka Raw Daughter, s níž jsme dělali letos v únoru pro náš blog interview, nebo specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková. Ale zajímavých jmen zde samozřejmě bylo více.

Koupit jste si mohli různé raw krekry, tyčinky či čokolády - zejména od zmiňovaných Lifefood -, rostlinné oleje, ekovýrobky, mixéry, odšťavňovače, "boty" pro chůzi naboso, čerstvou zeleninu či ovoce a i nějaké to oblečení. Ze sportovních aktivit zde byla k dispozici horolezecká stěna pro děti, jóga, žebřiny, slacklining či některé dynamické sporty. Také jste si mohli vyzkoušet, jaké to je, projít se po skle. Ti nejmenší si zase mohli zkusit kreslení v písku či zaskákat na trampolíně.

Pokud vás chytila mlsná, byl vždy v blízko nějaký stánek s jídlem. Tím největším byla restaurace Lifefoodu, kde bylo na výběr 20 různých jídel, včetně čtyř dezertů. My ochutnali cuketové špagety s boloňskou omáčkou, nakládený "sýr", klobásku s hořčicí a se zelím a sladkou roládu - vše samozřejmě v syrovém stavu. Na zchlazení jsme si pak dali náš první letošní meloun a zmrzlinu Rawito.

A i proto, že počasí vyšlo náramně, nemůžeme tento festival hodnotit jinak nežli kladně. Ostrov Štvanice se nám zdál jako ideální místo pro konání podobných akcí - tráva, takže jste mohli beze strachu chodit bosky, stromy, pod které se dalo schovat před pražícím sluncem, dostatek prostoru kolem sebe, protékající Vltava, ve které jste se mohli osvěžit, a panující poklidná atmosféru, vzdálená od ruchů velkoměsta. Takže za rok znova, co říkáte?











 
Bohužel se nám hned při vstupu do areálu rozbil druhý fotoaparát, takže fotky níže jsou pořízené pouze mobilním telefonem. Za což se velmi omlouváme.



















Claireh & Jonash

Žádné komentáře:

Okomentovat