neděle 25. září 2016

Špaldový koláč s hruškami a pudingem


Dneska bych vám ráda představila můj nejoblíbenější koláč. Je totiž naprosto jednoduchý a fakt dobrý. Tentokrát jsem jej vylepšila pudingem.

Těsto:
  • 200 g špaldové mouky
  • 130 g másla (Frisan)
  • špetka soli
  • 3 polévkové lžíce vody
Náplň:
  • hrušky a jablka
  • skořicový cukr
  • vanilkové aroma
  • rozinky
  • vanilkový pudingový prášek
  • sojové mléko
Posypka:
  • 60 g másla
  • 60 g cukru
  • 75 g špaldové mouky
Postup
Vytvoříme těsto smícháním všech ingrediencí a následným hnětěním. Poté jej dáme na půl hodiny do lednice ztuhnout. Mezitím si připravíme náplň. Nastrouháme hrušky a jablka, přidáme skořicový cukr, rozinky, pár kapek vanilkového aroma a uvařený vanilkový puding. Rozehřejem troubu na 180 °C. Vytáhneme těsto z lednice a uválíme jej. Dáme do nízké formy na koláč, vidličkou propícháme dno a nalijeme na něj náplň. Vložíme do trouby na cca 30 minut. Před koncem pečení ještě posypeme posypkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat